[...] muszę chodzić rzadziej. Niestety dostałem cholerny katar już wcześniej i samopoczucie gorsze, nie trenuję więc ciężko mi ocenić te sprawy jak siła i energia. Pytałem tutaj o ryby i tran. Chyba ktoś na którejś stronie napisał, że mogą być jak najbardziej. Lecz z tego co czytam w tranie przewaga jest tłuszczów wielonienasyconych więc prawdopodobne [...]
[...] to wszystko jest jak należy. Generalnie na CKD mozna jesc bardzo smacznie, duza ilosc tłuszczu w tej diecie daje szerokie pole do fantazji kulinarnych. Wszystkie miesa, ryby, dobre źrodla tłuszczu. Dorzuc tran/omega-3, olej kokosowy jest niezywkle cenny, ma świetny wplyw na tarczyce i odchudzanie, idealnie sie nadaje do smażenia, a najlepiej [...]
[...] twoja dieta powinna opierac sie na takich produktach jak: weglowodany:owsianka/ryż/makaron/kasza gryczana/kasza jeczmienna/chleb pelnoziarnisty białko:jajka,bialy ser,ryby,drób,chude mieso wolowe,mleko tłuszcze: zdrowe tłuszcze roślinne! nie zadne smalce itp:D oliva z olivek,olej lniany,tran. zresztą poczytaj artykuły z linku tam masz [...]
w sumie zalezy jak chcesz jesc bo tran ma jeszcze witaminy ktore mozna przedawkowac a omega w tabletkach to same omega wienc mozesz jesc ile chcesz ja to tak rozumiem ja tam jem omega olimpu tylko sie potem odbija same ryby blee
mnie na miesiąc dieta wychodzi w granicach 1500-1700 pln. Najwiecej kasy pochłania mięso (głownie wołowina, świeze tluste ryby" halibut, łosoś), olej kokosowy (200ml za 39pln a zuzywam kilka opakowan), warzywa świeze ktorych jem dziennie ok. 1,5-2kg.inne tluszcze: tran, oliwa, jaja eko, srednio wiec dziennie mi idzie na żarcie te 50-60 dych supli [...]
mnie na miesiąc dieta wychodzi w granicach 1500-1700 pln. Najwiecej kasy pochłania mięso (głownie wołowina, świeze tluste ryby" halibut, łosoś), olej kokosowy (200ml za 39pln a zuzywam kilka opakowan), warzywa świeze ktorych jem dziennie ok. 1,5-2kg.inne tluszcze: tran, oliwa, jaja eko, srednio wiec dziennie mi idzie na żarcie te 50-60 dych supli [...]
[...] aby to zapotrzebowanie wyrównać(np.1,5g DHA+EPA = 10kapsulek O-3 Olimpa). Poza tym trzeba jeść także O-6 i O-9 które są w: ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-3: - tłuste ryby (halibut, łosoś, makrela, pstrąg) - tran - olej lniany ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-6: - orzechy - pestki słonecznika, dyni, porzeczek - olej z wiesiołka i [...]
Nom białko serwatkowe stosuję, jajka, piersi z kurczaka, ryby, twaróg, serek wiejski itp to wszystko jem ;) Tran i aspargin łykam, więc chyba posłucham i odłożę tą kreatynę na później. A jeszcze mam pytanie co to meta i ZMA ? ;) Oraz czy jak spozywam dziennie 216 g białka to nie za dużo? Bo to wypada ponad 3 g na 1kg masy ciała.
Cześć! Najlepiej dostarczać kwasy tłuszczowe omega 3 z pożywienia. Ich głównym źródłem są tłuste ryby jak łosoś, makrela, sardynki itp. Zalecane jest aby stosunek kwasów omega 3 do omega 6 wynosił 1:1, ale w obecnych czasach jest nawet 1:20 dlatego tak ważna jest suplementacja omegi 3. Możesz robić to pijąc tran, ale moim zdaniem jest to [...]
Ale łosoś jak ? Tran czy olej? , bo smażone ryby tracą swoje wartości odpornościowe Ja tam tran np. suplementuje , i jeszcze korona wirusa nie miałem , chyba %-) Tran albo chrzan imo lepszy niż "szpryca" na odporność ;-)
Zabstyl, jakie jest Twoje źródło kwasów omega? Ja żłopie tran, ale taki porządny jakościowo jest całkiem drogi i zastanawiam się, czy nie przerzucić się na tabletki z omegą Suplementuje, niby jem sporo ryb ale jednak wole dla pewności wziąć w tabletkach Zależy jak jesz te ryby , jak smażone to praktycznie kwasów omega już tam ni ma ;-)
[...] jest głownie ALA. A to nie jest tak ważne. Co prawda organizm potrafi przetworzyć ALA na te drugie, ale proces ten jest znikomy i całkowicie nie efektywny. Także lniany, rzepak tak, ale jako dodatek. Można tym zastąpić słonecznikowy czy z pestek winogron które to są wręcz szkodliwe. Ale suplementacja o3 to przede wszystkim ryby i suple z tego.
[...] żyją w zbiornikach naturalnych. Zastanów się więc, jakie łososie kupujesz. Te dzikie są o wiele droższe. Ale przecież nasze zdrowie jest bezcenne. Jeśli to możliwe, jedz ryby świeże. Podczas ich smażenia i mrożenia kwasy omega-3 utleniają się i tracą cenne właściwości. To samo dotyczy zamykania ryb w puszkach. Czytaj informacje na etykietach, [...]
[...] żyją w zbiornikach naturalnych. Zastanów się więc, jakie łososie kupujesz. Te dzikie są o wiele droższe. Ale przecież nasze zdrowie jest bezcenne. Jeśli to możliwe, jedz ryby świeże. Podczas ich smażenia i mrożenia kwasy omega-3 utleniają się i tracą cenne właściwości. To samo dotyczy zamykania ryb w puszkach. Czytaj informacje na etykietach, [...]
Z ryb to tylko tran/olej. Jak.ma.się olej z ryby to reszta ryby niepotrzebna. Nie wiem.jak to zabrzmi ale kilka lat temu jadłem codziennie łososia/tuńczyka (a czasami i jedno i drugie)i się przejadlem. Nie skłamie jak.napisze że rybę jem.3 razy do.roku kiedy 2 razy to jakieś święta. Z drugiej strony pijac olej z ryby w postaci dobrej jakości [...]
[...] tylko po treningu, czy dowolnie? Ryby, mięso tylko chude? A no i najważniejsze – wliczać warzywa do bilansu?? Póki co trzymam się tego: - źródła białka – wskazane: drób, ryby, owoce morza, wołowina, jajka; niedozwolone: nabiał - źródła węglowodanów – wskazane: owies, strączki,; niedozwolone: gluten - źródła tłuszczy – wskazane: orzechy, [...]
Chce na sobie sprawdzić działanie O3 ale na początek myślę o 2g dziennie .10-15 to za wiele jak dla mnie tym bardziej że nie wiem ile tego jem w po żywieniu ryby raz w tygodniu wiec pewnie niewiele .O3 z olimp niezłe ale ciekawszy jest nie doceniany tran . Wydaje się najbardziej ekonomiczna forma o najlepszej przyswajalności bo do picia. [...]